top of page

4 BHK Partially Furnished Villa for Sale in Vallalar Nagar, Shanti Medu, Coimbatore

Updated: Jun 26, 2023

NO BROKERAGE!!

OWNER Mobile 9994048194

Mr. Vijay Antony


Don't miss your chance of buying this luxurious, splendid and outstanding 4 BHK Villa for Sale in Vallalar Nagar, Shanti Medu, Coimbatore. It is a villa with a small courtyard with trees and plants.

2400 Square feet is the plot of land.

1700 Square feet is the construction, and the remaining 600+ square feet is the court yard.


We recommend that you should drop a message on WhatsApp +91 9994048194 or by clicking anywhere on the line below to the owner!!



Salient Features and Amenities offered


  • 4 wide, airy and well lit Bedrooms.

  • Modular Kitchen.

  • 2 Covered Parking.

  • 1 servant room.

  • Carpet Area of 1700 sqft.

  • Ceramic tiles, Marbonite, Vitrified


Configuration of Each Floor:


Ground Floor:

3 Bedrooms each having an attached bathroom.


FIRST FLOOR:

1 Bedroom with an attached bathroom.


Other Notable Attributes:


Located in a beautiful area with plenty of greenery, and just an hour and a half drive from the picturesque Coonoor, this 4 BHK freehold villa could be your beautiful home, in a quiet neigborhood. The location is in a serene and quiet area, yet not in a remote location, as it is located just 2 Km off Mettupalayam Road, in Shanti Medu.

Need a welcome break in the beautiful Nilgiris hill station nestled among breath-taking tea estates?It is just an hour and half drive away.


Need to indulge in some mouth watering food or do a bit of shopping?This home is just half an hour's drive away from Coimbatore city.


Property Specifications and Facilities


Constructed over the carpet area of 1700 sq ft and spread over two floors, i.e.; ground and first floor, and connected with the external staircase, this Villa with west facing main gate and north-facing main door are all set for occupancy. Appointed with lights in every room, this Villa is also adorned with vitrified tiles flooring in every room which also comes with its design. To describe, the ground floor encompasses 3 lavish bedrooms and each bedroom is attached to a bathroom for personal use.


Furthermore, on the first floor is a generously sized bedroom with an en-suite bathroom. Here all four western-style attached bathrooms, where two bathrooms are installed with geysers for your convenience. This Villa also encompasses a living room which is furnished with a dining table, carpets, and a shoe rack, making it an ideal space for you to entertain your guests.


Moreover, the modular kitchen comes with fittings, a granite platform, and a stainless steel sink and the plywood is boiling water-proof. This Villa comes with two covered parking spaces in the long portico outside, ensuring your vehicle's safety. The property is blessed with an unrestricted water supply, allowing you to have an uninterrupted water supply throughout the day.


Locality:


With Thambu High School being just 2 km away, education is easily accessible. The locality has a hospital, ensuring you have easy access to medical facilities in case of emergencies. The Karamadai Market is located 9km away and is your one-stop destination for farm-fresh vegetables and fruits. The property is well-connected to public transport, with the nearest bus stop being 2 Km away. The Mettupalayam railway station and Coimbatore Railway Station are located at a distance of 17km and 30km, respectively, ensuring that traveling is a breeze.


ADDRESS:


Address: 23, Vallalar Nagar, Shanti medu,Coimbatore - 641019Tamil Nadu.


Below are the answers to all of the questions regarding doubts that you could have regarding the villa, kindly read it




1. The villa is of how many floors, for example, G+2 floors or G+3 floors?


Ans: G+1


2. What is the the configuration of each floor, like how many bedrooms, bathrooms, etc on ground floor, first floor and so on?


Ans: Ground floor : 3 Bedrooms each having an attached bathroom.

First floor: 1 bedroom with an attached bathroom.


3. Is the villa furnished or semi furnished or unfurnished?


Ans: Furnished with 2 air conditioners, 2 double cots with mattress, 1 dining table, 2 large carpets (200 cm x 150 cm), 1 shoe rack.


4. How is the ground floor connected with the upper floors: via internal stairs of external stairs?


Ans: External stairs


5. In terms of furnishings, do they contain only wardrobes or other furniture such as beds, side tables, ACs, etc as well?

Ans: AC


6. What kind of flooring is used in the apartment such as wooden, vitrified, etc?


Ans: Vitrified


7. Does the master bedroom have the same flooring as the rest of the house or different flooring?


Ans: Every bedroom has vitrified tiles, each with its own design.


8. How many balconies for the house and how are they connected and what are they overlooking (e.g. attached to the living room and overlooking to the garden)?


No balconies.


9. Is the kitchen modular and does it contain cabinets, chimney, and hob or is it a normal kitchen with a granite platform and stainless steel sink?


Ans: Modular kitchen with fittings and the plywood is Boiling Water Proof.


10. Is piped gas connection available in the kitchen?

Ans: No


11. What is the furniture available in the living room?


Ans: Dining table, carpets, shoe rack.


12. Is the flat Vaastu compliant? What is the facing of the main entrance?


Ans: West facing main gate, North facing main door.


13. How many bathrooms, and how are they connected? ( For example 2 bathrooms, 1 attached to the master bedroom and 1 common)


Ans: 4 bathrooms in total, attached to each of the 4 bedrooms.


14. Are the bathrooms all fashioned in western style or one of them is Indian?


Ans: All are Western style


15. Are fixtures such as geysers and shower cubicles fitted in the bathrooms?


Ans: 2 of the 4 bathrooms have geysers. No shower cubicles.


16. Does the apartment have electrical fixtures such as lights and fans?


Ans: Lights are present in every room.


17. Is there 100% power backup?

Ans: No


18. Any Amenities provided by the society (for e.g.: clubhouse, swimming pool, etc)?


Ans: Not applicable as this is a villa.


19. Any covered or open parking space for the flat?

Ans: 2 covered parkings are available in the long portico outside.


20. Is security available and are CCTVs being installed in the apartment?


No


21. Name a few nearby schools, markets, malls, hospitals, etc?


Ans: Thambu High school is 2 Kms away.

Karamadai market is 9 Kms.


22. Any nearby railway station or metro station?


Ans: Mettupalayam railway station is 17 Kms away.

Coimbatore railway station is 30 Kms away.


23. How is the public transport connectivity in the area?


Ans: Public transport is available throughout the day, with the nearest bus stop being 2 Kms away.






150 views0 comments

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page